Hengenpimeyttä vastaan, puheenvuoroja sivistyksestä

Toimittaja Ville Blåfieldin kirja käsittelee työväen sivistystyön vuosikymmeniä perustamisesta 1919 lähtien. Kirjassa on myös 16 sivistyskeskustelua tämän päivän sivistyksen tilasta. Kirjan kustantaa Edita ja julkaisijana on TSL. Julkaisupäivä on 5.2. Kirjaa saatavilla hyvin varustetuista kirjakaupoista ja kirjastoista.

Blåfieldin kirja luo katsauksen suomalaisen työväensivistystyön historiaan ja sivistysdebatin nykypäivään. Tutkijat, poliitikot, taiteilijat ja yhteiskunnalliset ajattelijat Kari Enqvististä Koko Hubaraan, Ronja Salmesta Eero Ojaseen, Tuomas Nevanlinnasta Anu Koivuseen ja Palefacesta Erkki Tuomiojaan esittävät poleemisia näkemyksiä sivistystyön tilasta ja sivistyksen merkityksestä. Kirjaa on saatavilla hyvin varustetuista kirjakaupoista ja kirjastoista.

Kirjoja Into Kustannuksen kanssa

Työväen Sivistysliitto on julkaissut yhdessä Into Kustannuksen kanssa kirjoja ja oppimateriaaleja yhteiskunnasta, työelämästä, aikuiskasvatuksesta, kulttuurista sekä järjestö- ja vuorovaikutustaidoista. Kirjat toimivat kurssien ja opintokerhojen oheismateriaalina sekä itsenäisinä julkaisuina. Kirjat löydät Into Kustannuksen sivuilta.

Kulttuuritulkkiopas

Työväen Sivistysliitto kouluttaa kulttuuritulkkeja, jotka auttavat maahanmuuttajia kotoutumaan Suomeen. Koulutusten myötä on syntynyt selkokielinen kulttuuritulkkiopas.


(Avaa opas klikkaamalla)