Kansanedustaja Niina Malm valittiin TSL:n tulevan hallituksen puheenjohtajaksi

ke kesäk. 09 12:20:00 2021

Työväen Sivistysliiton vuosikokous valitsi TSL:n hallituksen puheenjohtajaksi vuosille 2022–2023 kansanedustaja Niina Malmin. Imatralainen Malm toimii myös SDP:n 1. varapuheenjohtajana.

– On hienoa päästä antamaan omaa näkemystään järjestölle, joka on antanut minulle paljon eväitä yhteiskunnalliseen toimintaan. Olen saanut oppia ja sivistystä, minua on haastettu ja olen saanut paljon tukea. TSL tekee tärkeää työtä kehittämällä monipuolisesti työntekijöiden osaamista, nyt kun työn murros haastaa työelämää monin tavoin, Malm kertoo.

Tulevan hallituksen jäseniksi valittiin Eija Harjula, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK (varajäsen Hannele Ugur, SAK); Sari Helminen, Teollisuusliitto (varajäsen Arja Salo, Teollisuusliitto); Sanna-Mari Holma, Suomen Työväen Musiikkiliitto STM (varajäsen Annukka Ruuskanen, Työväen Näyttämöiden Liitto TNL); Juha Jaatinen, Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU (varajäsen Virpi Dufva, Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto Valli); Anne Karjalainen, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL (varajäsen Tapani Eskola, JHL); Lyyli Raatikainen, Suomen Sosialidemokraattinen Puolue (varajäsen Jenny Suominen, SDP); Petra Toivonen, Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL (varajäsen Marja Raitoharju, EKL) ja Merja Westman, Palvelualojen Ammattiliitto PAM (varajäsen Heidi Lehikoinen, PAM). Uusi hallitus aloittaa työnsä 1.1.2022.

Hyvän elämän ja kestävän tulevaisuuden puolesta

Henkilövalintojen lisäksi kesäkuisessa vuosikokouksessa hyväksyttiin TSL:n strategia vuosille 2022–2025. Perustehtävän ja vision kirkastus on kiteytetty liiton arvoihin, joissa korostuu yhdenvertaisuus, vaikuttaminen ja osallisuus sekä vastuullisuus ja uteliaisuus. Toiminnan kulmakivinä ovat osaava aikuinen, vaikuttava työväenliike, reilu työelämä ja globaalin vastuunsa tunnistava sivistynyt kansalainen.

Kuvassa Niina Malm, kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP