Järjestön hallitusosaaja – uusi koulutus järjestöjen hallituksille syntyy opintokeskusten yhteiskehittämisen tuloksena

pe elok. 19 14:41:00 2022

Valtakunnallisten järjestöjen hallitusten jäsenet saavat uuden ja laadukkaan koulutuspaketin. Sen tarkoituksena on syventää hallitustyöskentelyssä tarvittavaa osaamista.

– Järjestöiltä tullut tarve ja idea yhteiskehittämisestä on loistava. Useammalle järjestölle suunnatuissa yhteisissä koulutuksissa pääsemme toteuttamaan opintokeskuksille keskeistä vertaisoppimisen periaatetta, Opintokeskus Siviksen asiantuntija Meri Norola sanoo.

Maaseudun Sivistysliitto, Sivis ja Työväen Sivistysliitto rakentavat standardoidun hallitustyöskentelyn koulutusmallin yhdessä. Suunnittelussa on mukana myös muita opintokeskuksia ja järjestöjä.

– Kehittäminen näin tiiviillä otteella muiden opintokeskusten ja järjestöjen kanssa on ollut todella innostavaa. Pilotteja päästään järjestämään jo nyt syksyllä 2022, TSL:n koulutussuunnittelija Pirjo Alijärvi kertoo.

Koulutusmallin avulla kaikki opintokeskukset voivat kouluttaa järjestöjen luottamushenkilöitä. Kompakti ja laadukas koulutuskokonaisuus tulee syventämään järjestöjen hallitustyöskentelyssä tarvittavaa osaamista. Koulutuskokonaisuudesta tulee noin kahden opintopisteen laajuinen.

Lisätietoja
koulutussuunnittelija Pirjo Alijärvi
046 600 3434, pirjo.alijarvi@tsl.fi

Kuvassa JHO-koulutuksen projektiryhmä Virpi Skippari MSL, Pirjo Alijärvi TSL, Annika Tahvanainen-Jaatinen Sivis ja Meri Norola Sivis.