Työväenkirjallisuuden päivän teemana "iloinen 20-luku"

Työväenkirjallisuuden päivä järjestetään lauantaina 5.9.2020 kello 11.00–18.00 Työväenmuseo Werstaalla Tampereella. Kysymme, mikä meitä tuoreella
vuosikymmenellä – koronapandemian lisäksi – odottaa. Ovatko dystopiat muuttumassa todeksi? Mitä yhteiskunnassa ja kirjallisuudessa on meneillään, entä mitä tapahtui iloiseksi väitetyllä 1920-luvulla? Millaista aikaa 20-luku oli ja on työväestön ja työväenkirjallisuuden kannalta?

Luvassa on kirjailijahaastatteluja, esitelmiä, keskusteluja, filosofointia ja lavarunoutta sekä kirjamyyntiä. Tutkija Mikko-Olavi Seppälä esitelmöi päivän teemasta. Paneeli ”Kaunokirjalliset dystopiat ja aikamme todellisuus” päästää ääneen kirjailijat Harri HietikonPiia Leinon ja Alexandra Salmelan sekä tutkija Toni LahtisenSeppo Puttosen vetämä paneeli avaa aikamme näkökulmia Väinö Linnaan (1920–1992), keskustelijoina Karo HämäläinenKaisa Kurikka ja Maria Laakso. Esiintymään saapuvat myös Risto AhtiArto LappiPelle & Romantiks ja puistofilosofit.

Tapahtuma on kaikille avoin ja pääsymaksuton. Tapahtuman kummeina toimivat kansanedustajat Jukka Gustafsson ja Anna Kontula.

Tutustu päivän ohjelmaan tapahtuman sivulla

TSL on Työväenkirjallisuuden päivässä mukana yhteistyökumppanina.