#Sivistysliike hengenpimeyttä vastaan saapuu Joensuuhun

#Sivistysliike hengenpimeyttä vastaan saapuu Joensuuhun keskiviikkona 9. lokakuuta 2019. Kello 18 alkavassa keskustelutilaisuudessa Futura-rakennuksen F100-auditoriossa Joensuun yliopistolla, Yliopistonkatu 7, pohditaan mitä sivistys on tänä päivänä. Keskustelussa noussee esille vahvasti myös koulutuksen ja kulttuurin tila.

OSSI auttaa – uusi peli osaamisen tunnistamiseen

Uusi innovatiivinen ja interaktiivinen OSSI-peli julkistetaan 2. lokakuuta klo 12-16 Päivälehden museossa, Ludviginkatu 2-4, Helsinki. OSSI-peli on suunniteltu ikääntyviä työntekijöitä varten. Peli auttaa heitä tunnistamaan omia taitojaan ja kehittämistarpeita.

Satavuotias TSL juhlapäivänään: luokkayhteiskunnan paluu murentaa sivistyksen perustaa

Sadassa vuodessa suomalainen yhteiskunta on noussut maailman sivistyneimpien maiden joukkoon. Nyt yhteiskunnan eri lohkoilla näkyvä luokkaerojen paluu murentaa tasa-arvoisuuteen ja yhdenvertaisuuteen - sanalla sanoen sivistykseen - perustuvaa kivijalkaamme, Työväen Sivistysliiton pääsihteeri Jouko Muuri toteaa liiton satavuotispäivän tapahtumissa Helsingissä.

Juha Hurmeen Nyljetyt ajatukset taipuvat kantaatiksi TSL:n 100-vuotiskonsertissa

Legendaarisen Koiton Laulun konsertti on 100-vuotista sivistystyötään juhlivan TSL:n juhlakonsertti. Kuoron ohjelmisto on ennakkoluulotonta ja monipuolista. Kuten sivistysliike myös uusi yhteiskunnallinen kuoromusiikki elää nykypäivää, katsoo tulevaisuuteen, muttei unohda juuriaan.

TSL ja laulu ottaa kantaa Valkeakoskella

Sata vuotta täyttävä Työväen Sivistysliitto TSL viettää juhlavuottaan Valkeakoskella Työväen Musiikkitapahtumassa perjantaina 26. heinäkuuta 2019. Musiikkitapahtuman perustivat TSL:n paikalliset aktiivit 1970-luvun alkupuolella.