Kulttuurien välinen osaaminen lähtee oman kulttuurin tiedostamisesta

08.08.2019 - Marja Koskela, kulttuurien välisen vuorovaikutuksen koulutussuunnittelija ja kouluttaja (Koti Hyvinkäällä -hanke, jonka tavoitteena on kolmannen sektorin toimijoiden aktivointi monikulttuuriseen työhön)

Maailman tiivistyessä moninaisten työntekijöiden kirjo on kaikkien työyhteisöjen arkea. Hyvät (kulttuurien väliset) vuorovaikutustaidot kuuluvat olennaisena osana nykypäivän ja tulevaisuuden ammatilliseen osaamiseen.

>> Lue lisää

Ay-pedagogiikka - mitä se on?

10.06.2019

A niin kuin arvostava ja Y niin kuin yhteistyöhön ja yhdessä oppimiseen perustuva. Sitä on AY-pedagogiikka parhaimmillaan. Ay-pedagogiikka on oppijalähtöistä: oppijan oppimistarve, tavoitteet ja tilanne on lähtökohta. Kouluttajana olen niiden palveluksessa. Minun ei tule huseerata besserwisserinä tiedonjakajana ja olla ensisijaisesti itse esillä, vaan auttaa oppijoita esiin ja kukoistamaan.

>> Lue lisää

Tutustumassa maahanmuuttajia voimaannuttavaan ja työllistävään toimintaan Pohjois-Ruotsissa

27.05.2019

Vietimme toukokuussa viikon Pohjois-Ruotsissa tutustuen Piteån ja Bodenin maahanmuuttajia voimaannuttaviin ja työllistäviin hyviin käytäntöihin ja menetelmiin. Jos uudelle tulijalle tarjotaan alkuvaiheen kotoutumiseen riittävä tuki, hän pääsee ripeämmin ja varmemmin polullaan eteenpäin. Silloin hänellä on paremmat valmiudet tulla osaksi uutta työyhteisöä ja yhteiskuntaa. 

>> Lue lisää

Terveisiä We are all workers -ETUI-kurssilta Ranskasta

18.04.2019

Vietin helmikuussa kolme keväistä päivää European Trade Union Institute ETUI:n Trade unions and migrants’ integration We are all workers -kurssilla Pariisin kupeessa Courcellesissa. Kurssin tavoitteena oli keskustella ja jakaa ammattiliittojen hankekokemuksia ja ideoita kolmansien maiden kansalaisten kotoutumisen edistämiseksi.

>> Lue lisää

Kuka on kuvassa keskellä?

20.03.2019 - Raimo Oksanen, projektipäällikkö

Viimeisen vuoden aikana TSL:n kulttuurien välisessä mediaprojektissa Kuvassa keskellä ovat olleet pääasiassa maahanmuuttajataustaiset nuoret. Projekti on antanut nuorille mahdollisuuden avata omaa, perheidensä ja yhteisöjensä aitoa kokemusmaailmaa ja siten vaihtaa rooliansa mediaobjekteista aktiivisiksi tekijöiksi. Ilmaisumuotoina ovat olleet valokuva ja video.

>> Lue lisää