Miten johtaa vapaaehtoisia?

04.02.2021

Vapaaehtoisten johtaminen ei ole käskyjen antamista ja tehtävien sokeaa jakamista, vaan vapaaehtoisjohtajalta vaaditaan paljon aikaa sekä osallistamisen, innostamisen ja ennen kaikkea kuuntelemisen taitoja, kirjoittaa suunnittelija Ari Näätsaari.

>> Lue lisää

Järjestöjen koulutuksissa hankittu osaaminen näkyväksi

15.01.2021

TSL:n jäsenjärjestöjen jäsenet kehittävät osaamistaan aktiivisesti luottamustehtävissä ja koulutuksissa. Näin hankittu osaaminen ei kuitenkaan ole ollut näkyvissä tai tunnustettua, mutta tilanne on muuttumassa, kirjoittaa opintojohtaja Katri Söder TSL-blogissa.

>> Lue lisää

Ay-pedagogiikalla kohti parempaa maailmaa

17.12.2020

Yhdessä tekemisen voima erottaa ay-pedagogiikan yleisestä aikuispedagogiikasta, kirjoittaa opintojohtaja Katri Söder TSL-blogissa. Juuri ilmestynyt ainutlaatuinen Ay-pedagogiikan opas esittelee käytännönläheisesti toimintatapoja ja menetelmiä.

>> Lue lisää

Havaintoja koronan runtelemasta työelämästä

10.12.2020

Koronakriisin aiheuttamat työllisyyden haasteet Itä-Suomessa ovat tulleet tutuiksi kuluneen puolen vuoden aikana, kertovat hankepäällikkö Niina Sahlberg ja vertaistukiohjaaja Timo Tiikkaja TSL-blogissa. TSL tarjoaa Kriisituki alueilla -hankkeessa yksilöohjausta, koulutusta ja vertaisryhmätoimintaa lomautetuille, työttömille tai työttömyysuhan alla oleville työntekijöille ja työyhteisöille.

>> Lue lisää

Onnistunut verkkokoulutus vaatii ohjausta ja ryhmäyttämistä

16.11.2020

Suunnittelija Antti Mäki kirjoittaa ay-verkkopedagogiikkaa käsittelevän bloggaussarjan toisessa osassa ohjauksen ja ryhmäyttämisen merkityksestä verkkokoulutuksessa. Kuva: Timo Närä

>> Lue lisää