Verkkokoulutuksen akilleenkantapäät – kertomuksia tosielämästä

24.06.2020

Koronaepidemia lisäsi kysyntää erilaisille digitaidoille, kun kokoukset ja koulutukset siirrettiin pikavauhtia verkkoon. TSL on ollut kevään aikana jäsenjärjestöjensä tukena esimerkiksi tarjoamalla koulutusta ja muistilistan kokousten ja koulutusten järjestäjien tueksi.Tekevälle kuitenkin sattuu, eikä verkkokouluttaminen suju ammattilaisiltakaan ilman kömmähdyksiä.

>> Lue lisää

Nuoret elävät työn murrosta

05.05.2020 - Maria Mäkynen, projektipäällikkö ja väitöskirjatutkija

Nuorisobarometri 2019 antaa kiinnostavaa tietoa nuorten työ- ja yrittäjyyskäsityksistä ja -kokemuksista. Tutkimuksesta selviää, että työn murros on jo käsillä ja nuorten suhtautuminen työhön on muuttunut. Parhaimmillaan uusi työ voi tuoda vapautta ja lisätä mahdollisuuksia toteuttaa itseään. Hyvästä työelämästä pidetään kiinni kuitenkin vain yhdessä. Siksi myös yksilökeskeisemmän työn aikakaudella on löydettävä uudenlaisia välineitä järjestäytyä paremman työelämän edistämiseksi. 

>> Lue lisää

Avaruusmatkan pituinen digiloikka

20.04.2020

Koronaviruksen tuoman digiloikan myötä opetus suomalaisissa kouluissa on siirtynyt zoomeihin ja classroomeihin. Lukukoulutuksemme opiskelijoille tämä oli loikan sijaan kuin lento aurinkokuntamme toiseen laitaan; periaatteessa mahdollinen, mutta osaaminen ja välineet eivät olleet vielä tehtävän tasalla. 

>> Lue lisää

Vinkkejä etäkouluttautumiseen

31.03.2020

TSL järjestää edelleen koulutusta, vaikka koronaepidemia vaikuttaa järjestämisen muotoihin. Kannustamme jäsenjärjestöjämme tilaamaan kursseja sekä kevääksi että syksyksi. Nyt siihen hyödynnetään etätyökaluja, kunnes lähikoulutuksen järjestäminen on turvallista. Katso vinkkimme etäkoulutukseen.

>> Lue lisää

Kouluttautuminen kannattaa myös poikkeusaikana

31.03.2020

TSL on pystynyt nopealla aikataululla sopeutumaan koronaepidemian aihauttamaan tilanteeseen, siirtämään koulutusta verkkoon ja toteuttamaan sillä tavoin sivistystehtäväänsä. Haluamme tässä vaikeassa tilanteessakin muistuttaa, että kouluttautuminen kannattaa aina – nyt siihen käytetään vain erilaisia keinoja kuin aiemmin.

>> Lue lisää