Suunnittelija Antti Mäki avaa bloggauksessaan, mistä elementeistä hänen ay-verkkopedagogiikkansa koostuu ja mitä verkkokurssien suunnittelussa pitää huomioida. Verkkokoulutuksen vetäminen vaatii huolellista suunnittelua ja aikaa. Kuva: Timo Närä
>> Lue lisääKoronaepidemia lisäsi kysyntää erilaisille digitaidoille, kun kokoukset ja koulutukset siirrettiin pikavauhtia verkkoon. TSL on ollut kevään aikana jäsenjärjestöjensä tukena esimerkiksi tarjoamalla koulutusta ja muistilistan kokousten ja koulutusten järjestäjien tueksi.Tekevälle kuitenkin sattuu, eikä verkkokouluttaminen suju ammattilaisiltakaan ilman kömmähdyksiä.
>> Lue lisääNuorisobarometri 2019 antaa kiinnostavaa tietoa nuorten työ- ja yrittäjyyskäsityksistä ja -kokemuksista. Tutkimuksesta selviää, että työn murros on jo käsillä ja nuorten suhtautuminen työhön on muuttunut. Parhaimmillaan uusi työ voi tuoda vapautta ja lisätä mahdollisuuksia toteuttaa itseään. Hyvästä työelämästä pidetään kiinni kuitenkin vain yhdessä. Siksi myös yksilökeskeisemmän työn aikakaudella on löydettävä uudenlaisia välineitä järjestäytyä paremman työelämän edistämiseksi.
>> Lue lisääKoronaviruksen tuoman digiloikan myötä opetus suomalaisissa kouluissa on siirtynyt zoomeihin ja classroomeihin. Lukukoulutuksemme opiskelijoille tämä oli loikan sijaan kuin lento aurinkokuntamme toiseen laitaan; periaatteessa mahdollinen, mutta osaaminen ja välineet eivät olleet vielä tehtävän tasalla.
>> Lue lisääTSL järjestää edelleen koulutusta, vaikka koronaepidemia vaikuttaa järjestämisen muotoihin. Kannustamme jäsenjärjestöjämme tilaamaan kursseja sekä kevääksi että syksyksi. Nyt siihen hyödynnetään etätyökaluja, kunnes lähikoulutuksen järjestäminen on turvallista. Katso vinkkimme etäkoulutukseen.
>> Lue lisää