Aikuisen oppiminen työkokeilijan silmin

16.03.2023

Ollessani työkokeilussa Työväen Sivistysliitossa olen saanut paljon uusia näkökulmia aikuisen oppimisen pohtimiseen. Asenne oppimiseen ja oppimistekniikoihin on vuosien varrella muuttunut – ulkoa opettelun sijaan esimerkiksi ilmiöoppimiseen. Erilainen oppijuus tunnistetaan nykyään aikaisemmin ja helpommin.

>> Lue lisää

Koulutus rohkaisi jatkamaan omassa työssä

09.03.2023

Minna Huopainen osallistui Osaamisen ohjaksissa -perustaitokurssille keväällä 2022 ja kertoo saaneensa kurssilla onnistumisen kokemuksia. Hän huomasi myös, että oli aivan suotta ollut epäilevä ja vaatimaton oman oppimisensa suhteen.

>> Lue lisää

EU:n arvot – sanahelinää vai kovaa ydintä?

27.02.2023

Unionin perustana olevat yhteiset arvot ovat ihmisarvon kunnioittaminen, vapaus, kansanvalta, tasa-arvo, oikeusvaltio ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen, vähemmistöihin kuuluvien oikeudet mukaan luettuina. Kaikki 27 jäsenvaltiota jakavat nämä yhteiset arvot.

>> Lue lisää

Lempeydellä työnohjauksesta

13.12.2022

Lempeys näkyy ja tuntuu työnohjaajan työskentelyssä, kun hän auttaa ohjattavia pysähtymään tärkeiden asioiden äärelle. Usein ohjattavat haluavat kiirehtiä tunnepitoisten asioiden ohi, kuitaten tai mitätöiden.

>> Lue lisää

Verkkotyökalusta apua osaamisen tunnistamiseen

08.12.2022

Kun OSSI-työkalun ensimmäinen versio oli julkaistu, hankkeen osallistujat halusivat jatkaa sen kehittämistä yhdessä. Jälkimmäisessä hankkeessa työkalun avulla esiintuodut osaamiset kytkettiin eurooppalaiseen työnkuvaluokitteluun.

>> Lue lisää

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Seuraava