Työ sujuvaksi! – tunnistamalla oppimisen vaikeudet löydetään hukattuja resursseja

15.03.2019

Työn muutos asettaa uusia osaamisvaatimuksia työpaikoille. Uuden oppiminen voi innostaa monia, mutta miten selvitä jatkuvassa muutoksessa, jos on oppimisvaikeus?

>> Lue lisää

Sekaisin somesta -mediapäivät 2019

11.03.2019

Yhteisissä osioissa käsitellään tarkoitushakuista vaikuttajaviestintää, nettihäirintää ja sen haltuunottoa, some-etuoikeuksia, omaa sometoimintaa mutta myös somesta taukojen pitämistä, somevaikuttamisen keinojen tukemista sekä tunteiden hallintaa ja käsittelyä – myös somessa.

>> Lue lisää

Uusi ammatillinen koulutus torjuu rakennetyöttömyyttä

05.03.2019

Jatkuvan oppimisen politiikka on tullut jäädäkseen, ja se pitää sisällään myös tulevien reformien idut. Nyt tarvitaan vakavasti otettavia avauksia elinkeinoelämän, oppilaitosten, kolmannen sektorin ja julkisen vallan yhteistyölle sekä koulutus- että työllisyyspolitiikan saralla.

>> Lue lisää

Miksi maahanmuuttajanaisten työllisyysaste on kaikkein heikoin?

28.02.2019 - Hanna Takolander, hankepäällikkö Ote työhön -hankkeessa

Monet lapsen kanssa kotona olevat äidit eivät pääse työvoimapoliittisten kotouttamistoimenpiteiden piiriin. Tällä tavoin suomalaisen yhteiskunnan rakenteet siis sulkevat maahanmuuttajanaisia työelämän ulkopuolelle.

>> Lue lisää

Takkuaako työsi teknologian vuoksi?

01.02.2019

Tuntuuko joskus siltä, että töihin hankitaan jatkuvasti uusia ohjelmistoja ja välineitä, joiden opettelemiseen menee tolkuttoman paljon aikaa? Työnantaja ei järjestä riittävästi koulutusta, eikä itsenäiseen oppimiseenkaan löydy työtehtävien välissä tarpeeksi aikaa, saati sitten apua. Työ jumiutuu ja hidastuu, koska tietoteknisten välineiden käyttäminen ei suju rutiininomaisesti. Kuulostaako tutulta?

>> Lue lisää