Ay-pedagogiikalla kohti parempaa maailmaa

17.12.2020

Yhdessä tekemisen voima erottaa ay-pedagogiikan yleisestä aikuispedagogiikasta, kirjoittaa opintojohtaja Katri Söder TSL-blogissa. Juuri ilmestynyt ainutlaatuinen Ay-pedagogiikan opas esittelee käytännönläheisesti toimintatapoja ja menetelmiä.

>> Lue lisää

Havaintoja koronan runtelemasta työelämästä

10.12.2020

Koronakriisin aiheuttamat työllisyyden haasteet Itä-Suomessa ovat tulleet tutuiksi kuluneen puolen vuoden aikana, kertovat hankepäällikkö Niina Sahlberg ja vertaistukiohjaaja Timo Tiikkaja TSL-blogissa. TSL tarjoaa Kriisituki alueilla -hankkeessa yksilöohjausta, koulutusta ja vertaisryhmätoimintaa lomautetuille, työttömille tai työttömyysuhan alla oleville työntekijöille ja työyhteisöille.

>> Lue lisää

Onnistunut verkkokoulutus vaatii ohjausta ja ryhmäyttämistä

16.11.2020

Suunnittelija Antti Mäki kirjoittaa ay-verkkopedagogiikkaa käsittelevän bloggaussarjan toisessa osassa ohjauksen ja ryhmäyttämisen merkityksestä verkkokoulutuksessa. Kuva: Timo Närä

>> Lue lisää

Johdatus ay-verkkopedagogiikkaan ja verkkokoulutusten suunnitteluun

02.11.2020

Suunnittelija Antti Mäki avaa bloggauksessaan, mistä elementeistä hänen ay-verkkopedagogiikkansa koostuu ja mitä verkkokurssien suunnittelussa pitää huomioida. Verkkokoulutuksen vetäminen vaatii huolellista suunnittelua ja aikaa. Kuva: Timo Närä

>> Lue lisää

Verkkokoulutuksen akilleenkantapäät – kertomuksia tosielämästä

24.06.2020

Koronaepidemia lisäsi kysyntää erilaisille digitaidoille, kun kokoukset ja koulutukset siirrettiin pikavauhtia verkkoon. TSL on ollut kevään aikana jäsenjärjestöjensä tukena esimerkiksi tarjoamalla koulutusta ja muistilistan kokousten ja koulutusten järjestäjien tueksi.Tekevälle kuitenkin sattuu, eikä verkkokouluttaminen suju ammattilaisiltakaan ilman kömmähdyksiä.

>> Lue lisää