Uskallanko tunnustaa etten osaa?

29.11.2021

On sallittua ja hyvin suotavaa palata treenaamaan perustaitoja. Ei ole häpeä tunnustaa osaamattomuuttaan. Enemmänkin se on menetetty mahdollisuus. Oma polku -koulutuksessa pääset treenaamaan perustaitoja

>> Lue lisää

Hyrisyttävän hulppea hybridi

12.10.2021

Miten koulutukset järjestävään innostavasti, voimauttavasti, opinnollisesti antoisasti ja sisältötavoitteetkin saavuttaen, kun osa koulutuksen osallistujista osallistuu koulutukseen paikaan päällä, osa etänä yksittäin ja osa vielä mahdollisesti etänä osallistumiskeskuksista? Pandemia-aikainen digiloikka etäkoulutuksiin opetti paljon, ja paljon jäi vielä opittavaakin. Kokosimme parhaat vinkit, ja toivomme niiden haastamista, täydentämistä ja korjaamista. Luomme uutta todellisuutta juuri nyt!

>> Lue lisää

Ennakoinnilla osaamista -hankkeen eteneminen ja opit

28.09.2021

Humakin ja työelämää lähellä olevien vapaan sivistystyön oppilaitosten yhteishanke ennakoilla osaamista on loppusuoralla tätä kirjoitettaessa. Humakin roolina on ollut järjestää opetushenkilöstölle työpajapäiviä, joiden tarkoituksena on vahvistaa koulutuk

>> Lue lisää

Kuuntele, tue ja rohkaise – näin autat osaamisen näkyväksi tekemisessä ja kehittämisessä

30.08.2021

Nykyisessä jatkuvasti muuttuvassa työelämässä oman osaamisen tunnistaminen ja sanoittaminen on tärkeä taito. Usein se voi kuitenkin tuntua vaikealta, mutta vertaistuki ja osaamisvalmentaja auttavat. Opintojohtaja Katri Söder ja tutkija Andrew Dean pohtivat TSL-blogissa, millaista osaamista osaamisvalmentaja tarvitsee.

>> Lue lisää

Suomalainen työelämä maahanmuuttaneen näkökulmasta

22.04.2021

Millaisia ajatuksia työttömillä maahanmuuttaneilla on hyvästä työilmapiiristä ja työllistymisestä Suomessa? Näytä taitosi -koulutuksiin hakeutuneet ovat halunneet parantaa suomen kielen osaamistaan ja muita perustaitoja sekä löytää itselleen työ- tai opiskelupaikan. Nyt pääset tutustumaan kurssilaisiin ja heidän ajatuksiinsa työelämästä.. 

>> Lue lisää